Abrikoospitten poeder Biologisch

Abrikoospitten poeder Biologisch

Net zoals veel zaden en noten, zijn bittere abrikozenpitten rijk aan eiwit, vet en vezels. Het vet is overwegend enkelvoudig onverzadigd, wat voordelen voor de gezondheid (met inbegrip van het verlagen van cholesterol) biedt wanneer ze verzadigde vetten vervangen.  

Let op: levertijd voor dit product 1-5 werkdagen

€ 7,20
Inclusief belasting
  • 1Kg
 Er zijn niet genoeg producten op voorraad
 

Zorgvuldig verpakt en veilig betalen met Ideal

 

Verzonden binnen 1-2 werkdagen met Post NL

 

14 dagen bedenktijd

Omschrijving

ABRIKOZENPITTEN POEDER


PRUNUS ARMENIACA L. KERNEL

groothandel abrikozenpitten poeder


GESCHIEDENIS VAN ABRIKOZENPITTEN

De abrikoos, van oorsprong uit China, werd geïntroduceerd in het Middellandse Zee-gebied in de Romeinse tijd. Er zijn vele varianten van de abrikoos, met verschillende grootte en kleur. De zaden (ook bekend als pitten) zijn opgenomen in een beschermende steen in de vrucht. Deze pitten kunnen zowel bitter als zoet zijn, afhankelijk van de hoeveelheid amygdaline die ze bevatten.


VERWERKING VAN ABRIKOZENPITTEN

De productie van de abrikoos wordt beperkt door de specifieke groeiomstandigheden die het vereist. De abrikoos is afkomstig uit regio's met een continentaal type klimaat, gekenmerkt door extreme temperaturen: koude winters en hete zomers. Een vorstvrije lente is vooral belangrijk, want de abrikoos bloeit vroeg en is kwetsbaar voor vorst. Turkije, Iran en Pakistan zijn de belangrijkste internationale producenten van abrikozen.


VOEDINGSSTOFFEN IN ABRIKOZENPTTEN POEDER

Net zoals veel zaden en noten, zijn bittere abrikozenpitten rijk aan eiwit, vet en vezels. Het vet is overwegend enkelvoudig onverzadigd, wat voordelen voor de gezondheid (met inbegrip van het verlagen van cholesterol) biedt wanneer ze verzadigde vetten vervangen. De pitten hebben dezelfde smaakcomponenten als amandelen. In Duitsland worden abrikozen- en perzikpitten gebruikt om persipan te maken, een variant van marsepein. 


BELANGRIJKE INFORMATIE: AMYGDALINE

Bittere abrikozenpitten bevatten amygdaline, ook wel bekend als laetrile of vitamine B17 (al is het geen erkende vitamine). Wanneer geconsumeerd, kan amygdaline in de bittere abrikozenpitten cyanide produceren. Dit is niet uniek voor abrikozen, de zaden van andere vruchten (zoals kersen, pruimen, perziken en appels) hebben ook deze eigenschap. De Food Standards Agency heeft een veilige inname van 1-2 bittere abrikozenpitten per dag aanbevolen. Wij adviseren alle klanten die deze inname niet te overschrijden.

Ons bitterabrikozenpittenpoeder is van biologisch geteelde abrikozenbomen in Pakistan. Na het oogsten van de vruchten, worden de pitten verwijderd en vervolgens gedroogd en  verpulverd.

Disclaimer: Bovenstaande informatie is GEEN medisch of therapeutisch advies. Eventuele tekstuele fouten voorbehouden. Wij raden altijd aan supplementen te overleggen met een gekwalificeerd arts of therapeut. Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl

Datasheet

40003conf