Acai poeder gevriesdroogd Biologisch

Acai poeder gevriesdroogd Biologisch

De acai of kool palm is een tropische palmboom afkomstig uit het Amazone regenwoud in Zuid-Amerika.

Let op: levertijd voor dit product 1-5 werkdagen

€ 16,20
Inclusief belasting
  • 100 gram
  • 1Kg
  • 5 Kg
  • 25 Kg
 

Zorgvuldig verpakt en veilig betalen met Ideal

 

Verzonden binnen 1-2 werkdagen met Post NL

 

14 dagen bedenktijd

Omschrijving

EUTERPE OLERACEA

groothandel acai poeder


GESCHIEDENIS VAN ACAI POEDER

De acai of "kool palm" is een tropische palmboom afkomstig uit het Amazone regenwoud in Zuid-Amerika. Het groeit overvloedig in de uiterwaarden of Varzea van het Amazone stroomgebied in Brazilië, waar de jaarlijkse neerslag meer dan 2500mm kan zijn. De acaipalm wordt meestal tussen de 30-40 meter hoog en groeit in kleine bosjes van circa 20 bomen. De vrucht van de acaiboom is oogstbaar in het droge seizoen tussen mei en november. Gedurende die tijd is het een essentieel onderdeel van het dieet van de lokale bewoners, die dan tot 2 liter aangelengde acaipulp per dag drinken. Ook de rest van het jaar blijft acai een prominente plaats innemen in de dagelijkse voeding van de Brazilianen, en vormt 40% van de totale voedselinname van traditionele Caboclo populaties. Acaipulp wordt traditioneel geserveerd in kalebassen genaamd "cuias" met tapioca en kan worden zowel zout of zoet worden gegeten, en in het zuiden van Brazilië wordt het koud gegeten gemengd met muesli.

Elke acaiboom kan tot 1000kg fruit dragen, met individuele vruchten van slechts enkele grammen. De vrucht van de acaipalm is rond en tussen 1,5 en 2 cm groot, met een grote pit en een dun vlezig laagje eetbaar mesocarp eromheen. De acaibessen veranderen van kleur als ze rijpen, van wit via olijfgroen tot een glanzende zwarte kleur die aangeeft dat ze klaar zijn om geoogst te worden. De beste kwaliteit bessen hebben een lichte poederachtige witte filmlaag op de huid. 


VERWERKING VAN ACAI POEDER

Onze acai komt uit Pará, in het noorden van Brazilië. Lokale mensen die hun brood verdienen met de oogst van acai bessen maken staan bekend als ribeirinhos of "mensen die op oevers van de rivier wonen". Deze ribeirinhos vormen coöperaties die het acaifruit dagelijks oogsten en nemen het mee naar marktplaatsen voordat het stroomafwaarts getransporteerd wordt voor verwerking. De verse bessen worden vervolgens zorgvuldig gewassen voordat de pulp wordt gewonnen, gepasteuriseerd en ingevroren. Onze acai wordt gevriesdroogd binnen 24 uur na de oogst, om de maximale hoeveelheid anti-oxidanten te behouden, omdat deze instabiele verbindingen direct beginnen te vergaan. Juist deze anti-oxidanten zijn verantwoordelijk voor de meeste gezonde eigenschappen van acai's.

De kwaliteit van onze gevriesdroogde acai poeder blijkt uit de levendige diep paarse kleur. Vriesdrogen is het blootstellen van de acaipulp aan temperaturen van - 40 ° C in een vacuüm omgeving, waarin al het water ontrokken wordt door middel van een speciaal proces, genaamd sublimatie. Andere manieren van verwerken van acai zoals sproeidrogen (verhitten tot temperaturen boven 80 ° C om vocht te onttrekken) en standaard invriezen kan resulteren in een bruin poeder met enorm verlaagde niveaus van anti-oxidanten.

Antioxidanten in verse acai zijn 70 TE/100g (Trolox equivalent, de meting van de antioxidant capaciteit van een stof ten opzichte van Trolox, een antioxidant derivaat van vitamine E), dat is het hoogste van alle fruitsoorten, twee keer de antioxidant niveau van bosbessen en tien keer dat van druiven. Door de pulp te vriesdrogen, kan tot 80% van de vitaminen en mineralen in de verse pulp veilig bewaard blijven bij kamertemperatuur gedurende maximaal 18 maanden. 


GEZOND EIGENSCHAP VAN ACAIPOEDER

Acai staat bekend om zijn antioxiderende eigenschappen, die rijk  zijn aan vitamine E. 

Gevriesdroogde acai poeder kan gemakkelijk in uw dagelijkse voeding worden gebruikt door het toe te voegen aan sappen, smoothies, yoghurt of ijs. Het is een eenvoudige manier om te baten bij de gezonde eigenschappen van natuurlijke anti-oxidanten.

Voedingswaarde:

Voedingswaarde per 100 g, vitaminen en mineralen % ADH per 100 g*
Energie                      1821 kJ/ 435 kcal
Eiwitten9,8 g
Vet14,9 g
-waarvan verzadigd2,17 g
-waarvan monoverzadigd(omega 9)7,66 g
-waarvan polyverzadigd(omega 3 en6)5,07 g
Koolhydraten67,36 g
-waarvan suikers6,42 g
Voedingvezels31,2 g
Vitamine C52,53 mg
Vitamine A10,835 IU
Ijzer5,05 mg
Calcium345 mg
Kalium1070 mg
Natrium82,44 mg
Polyfenolen3,3 mg
Anthocyanen385 mg

* ADH: aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van een gemiddelde volwassene(8400 kj/2000 kcal)

Gebruik:

Gevriesdroogde acai poeder kunt u gemakkelijk in uw dagelijkse voeding gebruiken, door het toe te voegen aan smoothies, sappen, yoghur of ijs. 

Allergieadvies:

Deze producten kunnen mogelijk sporen bevatten van pinda's, noten, tarwe, soja en melkproducten.

Bewaaradvies/ houdbaarheid:

Koel en droog bewaren.

Disclaimer: Bovenstaande informatie is GEEN medisch of therapeutisch advies. Eventuele tekstuele fouten voorbehouden. Wij raden altijd aan supplementen te overleggen met een gekwalificeerd arts of therapeut. Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Datasheet

40001conf

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...