Acerola poeder Biologisch

Acerola poeder Biologisch

De Acerola of West-Indische kers is een kleine breed vertakte en groenblijvende boom die 2 tot 6 meter hoog is. De boom draagt oranje tot donkerrode grote vruchten, die een zeer hoog vitamine C gehalte hebben.

De Acerola kers is een natuurlijke bron van vitamine C: het Organic Acerola Poeder bevat zo'n 900 mg vitamine C per theelepel. De acerola bevat daarnaast ook de bioflavanoïden rutine en hesperidine. 

Vitamine C heeft vele functies:
- Het is betrokken bij de synthese van collageen, de meest voorkomende bouwstof van het menselijk lichaam.
- Functioneert als co-enzym in meer dan 800 verschillende biochemische reacties in het lichaam.
- Het speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem.

Let op: levertijd voor dit product 1-5 werkdagen

€ 16,00
Inclusief belasting
  • 100 gram
  • 1Kg
  • 5 Kg
  • 25 Kg
 

Zorgvuldig verpakt en veilig betalen met Ideal

 

Verzonden binnen 1-2 werkdagen met Post NL

 

14 dagen bedenktijd

Omschrijving

Acerola poeder bio

Het powerfood Acerola poeder bio staat bekend om het hoge gehalte aan vitamine C. Dit is dan ook de reden dat acerola veelvuldig wordt gebruikt in zowel vitaminetabletten als supplementen. Deze exotische vrucht, ook wel de Barbadoskers of West-Indische kers genoemd, vindt zijn oorsprong in de Caribbean. Acerola heeft een bijzonder lekkere smaak en kent in poedervorm een hoog gehalte aan belangrijke voedingsstoffen. Precies waarom Acerola 100% biologische poeder aan het assortiment is toegevoegd. In tegenstelling tot sommige andere aanbieders bevatten onze superfoods geen additieven, maar is de acerola puur natuur.

Over de oorsprong van Acerola

Hoewel de acerola van oorsprong uit het Caribisch gebied afkomstig is, komt deze plant ook voor in het noordelijke deel van Zuid-Amerika. Daarnaast wordt acerola gekweekt op Hawaï, in Zuidoost-Azië, in de Amerikaanse staat Florida en andere delen van Zuid-Amerika. Acerola behoort tot de Malpighiaceae familie en komt voor als breed vertakte struik of boom en heeft licht behaarde takken. De rijpe vruchten hebben een oranje tot donkerrode schil en zijn ongeveer 2 bij 2,5 centimeter groot. Van binnen is de vrucht geel tot oranje en heeft een kenmerkende zoetzure smaak. Ons Acerola poeder kun je dan ook smakelijk gebruiken in bijvoorbeeld yoghurt, desserts en drankjes.

Acerola en antioxidanten

Acerola heeft een hoog gehalte aan vitamine C en het bevat mede hierdoor veel antioxidanten. Het is zelfs zo dat deze vrucht tot de meest vitamine C-rijke soorten ter wereld behoort. Daarnaast zitten er eveneens polyfenolen in en andere belangrijke stoffen zoals mineralen (calcium, ijzer, magnesium, koper, zink, fosfor, selenium en natrium). Behalve vitamine C bevat Acerola poeder bovendien ook de vitaminen A, B6 en B12. Verder zitten er diverse vezels in, evenals goede vetsoorten 

Disclaimer: Bovenstaande informatie is GEEN medisch of therapeutisch advies. Eventuele tekstuele fouten voorbehouden. Wij raden altijd aan supplementen te overleggen met een gekwalificeerd arts of therapeut. Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl

Datasheet

80001conf