Bonanza CMH 315 Dimbaar (1m²) 176x118x78cm 315W

Website: www.G-Tools.nl

Bonanza CMH 315 Dimbaar (1m²) kweekkast 315W 

Na veel testen en meten vonden we het tijd worden om een complete kweekkast met CMH lamp op de markt te brengen.

De keuze is daarbij gevallen op de Sunkraft 315 Watt lamp met dimbaar Lucilu voorschakelapparaat en de Azerwing reflector met de speciale PGZ18 fitting.

Het kweken met deze energiezuinige lamp biedt diverse voordelen. Minder stroomverbruik betekent ook minder warmte.

 

Specificaties

Afmetingen:    176x118x78cm

Ballast:            Lucilu CMH 315W

Lamp:              Sunkraft CMH 315W 3100K

Ventilator:       GT 125 2 standen 220-400m3 per uur

Filter:              PK K2601 max 480m3

Reflector:        Azerwing Vega PGZ fitting

Timer:             G-tools schakelkast met klok en relais  2x 600W 3x continue

€ 1.300,00
Inclusief belasting
 

Zorgvuldig verpakt en veilig betalen met Ideal

 

Verzonden binnen 1-2 werkdagen met Post NL

 

14 dagen bedenktijd

Omschrijving

Bonanza CMH 315 Dimbaar (1m²) kweekkast 315W 

Een goed alternatief voor de energieslurpende hoge druk natriumlampen is de Ceramic Metal Halide lamp . Een lamp die al een tijdje aan een opmars bezig is.

De CMH lamp is niet hetzelfde als een metaal halide lamp (groeilamp). De keramische component waarmee de gloeibuis van de CMH lamp is gemaakt verdraagt veel hogere temperaturen dan het quartz wat gebruikt wordt in natriumlampen.

Door de hogere temperaturen in de gloeibuis en de metaalhalogeniden wordt een veel completer spectrum gevormd dan bij natriumlampen. Het spectrum van de CMH lamp benadert, waarschijnlijk het meest van alle lampen, dat van normaal zonlicht.

Deze hogere temperaturen kunnen worden bereikt met relatief weinig stroomverbruik. Naast een besparing op energie levert dit ook veel minder warmteafgifte op. Een ideale lamp voor gebruik in een kweekkast dus.

 

Plug & play kweekkast met CMH lamp

Na veel testen en meten vonden we het tijd worden om een complete kweekkast met CMH lamp op de markt te brengen.

De keuze is daarbij gevallen op de Sunkraft 315 Watt lamp met dimbaar Lucilu voorschakelapparaat en de Azerwing reflector met de speciale PGZ18 fitting.

Het telen met deze energiezuinige lamp biedt diverse voordelen. Minder stroomverbruik betekent ook minder warmte.

De combinatie van een goede parabolische reflector en de lage warmteafgifte van de lamp maakt het mogelijk dat de lamp tot wel 25 cm boven het gewas kan hangen. Dit geeft enorme lichtopbrengsten.

De dimfunctie biedt de mogelijkheid de lamp op 50, 60, 70, 80, 90 of 100% van z’n vermogen te laten branden. Dit maakt de lamp zeer geschikt voor gebruik tijdens iedere fase van het gewas.

 

kweekkast met CMH

Gemeten hoeveelheid μmol op verschillende punten van het oppervlak van de kast Rastergrootte = 10 x 10 cm Afstand tot sensor: 25 cm

 

Op bovenstaand meetresultaat is goed te zien wat het voordeel is van kweken in een kast. Tijdens de meting waren de deuren uit de kast genomen. De waarden aan de achterwand zijn beduidend hoger dan die aan de voorzijde. Je kunt er vanuit gaan dat deze de zelfde zijn als achter wanneer de deuren gesloten zijn.

 

Luchtafvoer

Zoals alle complete Bonanza 1m²  kweekkasten heeft ook dit model een GT 125 2 standen afzuiger voor de afvoer van warme lucht uit de kast. De afzuiger kan 99% van de tijd op stand 1 ingesteld worden. De 220m³ luchtafvoer op stand 1 is ruim voldoende om de kast op temperatuur te houden. Mocht het toch nodig blijken dat je behoefte hebt aan meer luchtafvoer dan kun je de afzuiger op stand 2 instellen. Er zal dan 360m³ lucht per uur worden afgevoerd.

Dankzij de geluiddemper op de uitgang van de afzuiger is deze nauwelijks hoorbaar. Aan de aanzuigzijde is de afzuiger verbonden met een Prima Klima koolstoffilter waardoor de lucht in de ruimte waar de kast staat schoon en geurvrij is.

Bij continue gebruik gaat het filter ongeveer 1 jaar mee en kan dan eenvoudig worden uitgewisseld.

 

Luchtaanvoer

Wanneer de deuren van de kast gesloten zijn en de afzuiger draait dan ontstaat er onderdruk in de kast. Lucht wordt nu van buiten naar binnen de kast ingezogen. Lucht is net als water en zoekt de makkelijkste weg. Dit is via de 6 in de achterwand gemonteerde lichtdichte luchtinlaten. De inlaten zijn aan de onderkant van de achterwand gemonteerd. Het koolstoffilter, het luchtaanzuigpunt) aan de voorkant van het plafond. Zo trekt er altijd een frisse luchtstroom diagonaal door de kast. Langs al planten. Door de onderdruk kan de lucht alleen via de afzuiger met koolstoffilter de kast verlaten.

 

Tijdklok

De kast heeft z’n eigen tijdklok waarmee de lamp aan- en uitgeschakeld wordt. Op deze tijdklok zitten ook 3 contacten waar continue spanning op staat. Deze zijn te gebruiken voor een eventuele zwenkventilator, irrigatiessyteem, etc.

 

Specificaties

Afmetingen:    176x118x78cm

Ballast:            Lucilu CMH 315W

Lamp:              Sunkraft CMH 315W 3100K

Ventilator:       GT 125 2 standen, 220-400m3 per uur

Filter:              PK K2601 max 480m3

Reflector:        Azerwing Vega PGZ fitting

Timer:             G-tools schakelkast met klok en relais  2x 600W 3x continue

Datasheet

1110.1153S/PGT-514-9
65 kg